PDF-tiedostoKatsastusinfo 2009 (161 kB)
Katsastuksen painopistealueet 2009
PDF-tiedostoKatsatuspöytäkirja (249 kB)
Katsastuspöytäkirja ja -varusteet

Veneiden katsastus

Veneilyturvallisuuden lisäämiseksi Varkauden Pursiseuran (VPS) koulutetut katsastajat suorittavat jäsenistömme veneiden katsastuksia. Myös muiden veneilyseurojen jäsenien veneitä voidaan katsastaa. Katsastus suoritetaan vuosittain ja peruskatsastus viiden vuoden välein. Peruskatsastus on kaksivaiheinen: Veneen runko ja läpiviennit katsastetaan veneen ollessa telakoituna ja vesillelaskun jälkeen suoritetaan normaali katsastus.

Vuosittain katsastetussa veneessä seuran jäsen on oikeutettu pitämään Pursiseuran perälippua.

Ammattitaitoiset SVEL:n kouluttamat ja auktorisoidut katsastajamme ovat myös kokeneita veneilijöitä joilta saa kullanarvoisia vinkkejä veneen varusteista ja huolloista sekä kunnostuksesta. On hyvä muistaa että, veneet ovat hyvin huollettuina tosi pitkäikäisiä ja turvallisia sekä huomattavasti paremmin arvonsa säilyttäviä kuin autot.

Katsastamalla säännöllisesti veneesi saat vakuutusyhtiöltäsi merkittävän 20-25% katsastusalennuksen - ei tarvitse olla kovinkaan arvokas vene kuin saat katsastusmaksun verran allennusta vakuutusmaksusta.

Katsastuspäivät ja paikat selviävät tapahtumakalenterista.

Lisätietoja katsastuksesta ja katsastusluokista saat liittojen sivulta: Suomen Veneilyliitto SVEL Harrasteveneily/Katsastusluokat ja purjeveneiden katsastuksesta Suomen Purjehtijaliitto SPL.