Veneilykoulutus

VENEILIJÄ-KURSSI 2019

Aika: 23.1.-10.4.2019 (w4 – w15)

Paikka: Soisalo-opisto, luokka 203, Taipaleentie 24, 78200 Varkaus

Kurssin järjestäjä: Soisalo-opisto ja Varkauden Pursiseura ry

Aika: Kurssi järjestetään keskiviikkoiltaisin kello 18.00 - 20.30, pois lukien hiihtolomaviikko (vko 10).

Veneilijä-kurssi 

Kurssi on kaksiosainen jakautuen Soisalo-opiston järjestämään teoriakurssiin ja Varkauden Pursiseuran järjestämään käytännön veneilytaito-osuuteen. Kurssi antaa valmiudet aloittelevalle moottori- ja purjeveneilijälle itsenäiseen harjoitteluun ja kokemuksen kartuttamiseen järvialueilla ja Itämerellä hyvissä olosuhteissa.  

Kurssi on Trafin auditoima Suomen Purjehdus ja Veneily ry laatujärjestelmän mukainen. 

Soisalo-opiston järjestämä teoriaosuus

on 33 oppituntia, 11 kokoontumiskertaa, kurssimaksu on 45€. Teoriakurssi opastaa moottori- ja purjeveneen turvalliseen käsittelyyn väylillä ja satamissa. Kurssilla opitaan keskeisimmät tiedot ja taidot sekä sääntöjen, että navigoinnin osalta, joita tarvitaan suojaisilla vesillä ja Itämeren saaristossa liikkumiseen.

Kurssilla opitaan myös veneilyturvallisuuteen, säähän ja meriteiden sääntöihin liittyviä asioita. Lisäksi kurssi sisältää perusteet venetekniikasta, huollosta ja ylläpidosta, teoriaosuus on käytännönläheinen.

Varkauden Pursiseura ry järjestämä Veneilijä-kurssin käytännön harjoittelujakson ja näyttökokeet touko-kesäkuussa 2019 

Kurssilaisten kanssa erikseen sovittavana ajankohtana. Käytännönosuuden kurssimaksu on 50€ sisältäen 2 harjoituskertaa a’ 3h vesillä ja näyttökokeen.

Kurssin sisältö on yleistä merenkulkuosaamista, joka on aivan yhtä tarpeellista niin moottoriveneilijöille kuin purjehtijoillekin.  Kurssilla sovelletaan teoriakurssilla opittuja asioita käytännössä. Vesillä harjoittelussa korostuu maiseman ja kartan yhteensovittamisen osaaminen.

Kurssi ei sisällä varsinaista purjehdusopetusta, mutta käytännön harjoittelu voidaan osallistujien toiveen mukaan tehdä joko purje- tai moottoriveneellä.

Lähtökohtaisesti käytetään kurssilaisten omia veneitä. Veneettömyys ei kuitenkaan ole este osallistua kurssille, ryhmät kootaan niin, että veneettömätkin kurssilaiset pääsevät myös käytännön harjoituksiin. Veneensä harjoituksiin antavalle korvataan polttoaine- ja muut suoranaiset kulut.

Veneilijäkurssin suorittaneella on oikeus käyttää Veneilijän pätevyysviiriä.

 

Oppimateriaali

Kurssi aineisto on uudistunut vuodelle 2019 ja kurssikirjana käytämme uutta Suomen Navigoinninopettajat ry:n julkaisemaa Navigointi 1 Järvialueet ja Itämeri -kirjaa. Kirjan hinta 34€.

Lisäksi tarvitaan navigointi astelevy Linex 2800MH n. 10€, harppi 7 – 11€ mallista riippuen.

Koulutuskalenteri

Ei tapahtumia

Yhteydenotto pyyntö

Yhteydenotto pyyntö, koskien veneilykoulutusta.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.